top of page

Sail on Board

© 📷 Rienk Boode

De Tall Ships Races komen in 2022 opnieuw naar Antwerpen en jij kan mee. In juli van volgend jaar zal Antwerpen opnieuw gast stad zijn van de wereldberoemde Tall Ship Races. Deze wedstrijd vindt jaarlijks plaats en is de grootste wedstrijd ter wereld voor zeiltainingsschepen. Sinds 1956 organiseert Sail Training International een unieke race waar jongeren van over de hele wereld aan deel nemen.

Ben jij tussen 15 en 25 dan kan je mee!

Trainee op een zeilschip

Trainees zijn jongeren tussen 15 en 25 jaar. Als trainee is het geen vereiste om enige zeil ervaring te hebben. Eenmaal aan boord leert een ervaren bemanning jou alles over het leven op een schip. Je helpt mee met de zeilhandelingen en het navigeren van het zeilschip.

Je werkt samen met leeftijdsgenoten uit verschillende laden. Je leert omgaan met cultuur verschillen, elkaars achtergrond en gewoontes. Sail Training International streeft er naar om internationale vriendschappen te bevorderen en respect voor elkaar te stimuleren.

Er zijn twee etappes waar je mee aan boord kan gaan:

  • Harlingen – Antwerpen: 16 juli – 24 juli 2022

  • Antwerpen – Aalborg: 24 juli – 6 augustus 2022

Als trainee beleef je een onvergetelijke reis! Tijdens je deelname aan The Tall Ships Races ontwikkel je ook professionele vaardigheden:

  • Werken in teamverband

  • Uitdagingen aanpakken en je grenzen verleggen

  • Probleemoplossend denken en reageren

  • Communiceren met mensen uit andere culturen

  • Verantwoordelijkheid opnemen

Alles wat je aan boord van een zeilschip leert, komt van pas in je latere beroepsleven. Een deelname staat dus goed op jouw cv. Tijdens je eerste sollicitatiegesprek heb je direct iets om over te praten! Bovendien geeft het je een unieke kans om te kijken of een maritime studie iets voor jou is.

Geïnteresseerd om mee te gaan? Bekijk dan zeker volgende sites.

TSR
bottom of page